Read more: 9 Killer Blogspot SEO Tips For bloggers Follow us: @denharsh on Twitter | shoutharsh on Facebook

tirsdag den 13. marts 2012

Guide: Gem dine vigtige data i skyen - Få det nu gjort!

Klik for stor
At tage backup af sine vigtige data, har henover de seneste år ændret sig fra at foregå på adskillige bærbare og eksterne harddisks til at foregå i skyen ude i det store farlige internet.
Bagdelen ved at tage af sine data på bærbare og eksterne harddisks er, at går de i stykker, er muligheden for at genoplive dataen minimal. Gemmer du derimod dine data i skyen, er risikoen for at MISTE data minimal...


Dropbox (2GB gratis)


Sådan fungere det:
Dropbox laver en almindelig mappe på din computer, sådan ser det hvert fald ud... Det smarte ved denne mappe er bare, at alt hvad der bliver fyldt i den, bliver backed up på internettet. Simpelt, ikke?


Installation og genoprettelse:
Når du har downloadet og når til installationen af Dropbox, præsenteres du for de muligheder, som Dropbox kan tilbyde - Mulighederne er mange, men de er præsenteret på en letforståelig facon. Til slut i installationen oprettes en mappe på din computer med navnet "My Dropbox", denne mappe er forbundet med internettet, og alt hvad der placeres heri bliver automatisk backed up. Skulle det ske, at din harddisk brænder sammen og alle filer bliver slettet, eller du ved at uheld kommer til at slette en vigtig fil, så har du én måned til at genoprette filen inden den slettes for altid. Genoprettelsen findes på http://dropbox.com, her logger du ind på din personlige bruger og finder de slettede filer og genopretter dem.

Del mapper med venner:
Med Dropbox har du mulighed for at dele mapper med dine venner, familie eller studiegruppe. Funktionen fungerer således, at det du ligger i den delte mappe automatisk overføres til din vens computer og vice versa.
Venner inviteres via dropbox.com.

Få mere plads:
De gratis 2GB lagerplads lyder måske ikke af meget, når du vil tage en back up af de 800 billeder, som blev taget til dit bryllup, men det er der råd for. Hos Dropbox har du mulighed for at tilkøbe ekstra plads eller du kan invitere dine venner og derved få tildelt 250MB ekstra pr. besvaret invitation.

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at smide sine vigtige data op i skyen. Det kunne jo ske, at din pålidelige eksterne harddisk pludselig gav op..

2 kommentarer:

  1. Gratis cloud storage er der efterhånden en del der udbyder. DropBox giver bare kun 2 GB.

    SvarSlet
    Svar
    1. Good point. Grunden til, at jeg fremhæver Dropbox er, at det er den service jeg har mest erfaring med.
      Idéen med dette indlæg er, at opfordrer folk til at bruge cloud storage, fordi jeg gang på gang støder på folk, som har mistet vigtig data.

      Slet